Dirigent

 Dirigent
 Henk van Loon

 

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Henk van Loon. Afkomstig uit een muzikale familie, begon hij op jonge leeftijd bij muziekvereniging Oefening & Uitspanning in Wijk en Aalburg, en ontving zijn eerste muzieklessen op bugel van Henri Aarts en behaalde diverse diploma’s.

In de jaren 70 en 80 maakte hij met deze vereniging muzikale hoogtepunten mee en ook op solistisch gebied werden initiatieven genomen. Zo speelde hij samen met zijn broer Wim en Rinus Christ als trio op diverse concoursen en werden 3 maal op rij Nederlands kampioen voor ensembles. Het leverde hen een speciaal voor hen gecomponeerd werk (‘Symphonic Movements’ van Wim D. van Ligtenberg) op én een radio-opname.

Halverwege de 80-er jaren verruilde Henk Oefening & Uitspanning voor de Amsterdam Staff Band en toerde met het orkest door ondermeer Tsjechie, Canada, Engeland. Begin 90-er jaren stopte hij met actief muziekmaken en werd dirigent van gospelkoor Barechja uit Andel; hij dirigeerde dit orkest zo’n 15 jaar.

Een bezoek aan het Dutch Brass Festival in 2008 maakte dat Henk weer ging spelen; begin 2009 startte hij bij Brass Band Schoonhoven en speelt hier tot op de dag van vandaag. De band behaalde maar liefst 4 nationale titels in de hoogste divisie en behaalde op de Europese Kampioenschappen goede resultaten.

Het dirigeren is nog steeds een ambitie van de in Waardhuizen wonende muziekliefhebber; sinds mei 2015 dirigeert hij het A-Orkest van brassband Kunst en Vriendschap. Sinds 1 mei 2016 dirigeert Henk het jeugdorkest en verzorgt hij de muzieklessen.

Naast brassband Kunst en Vriendschap dirigeert Henk het B-orkest / Jeugdorkest van muziekvereniging Juliana Uitwijk én geeft aan klein koper leerlingen les. En dat met veel plezier!

 

 

Binnenkort:

24-12-2018

Begeleiden kerstnachtdienst

Kerk aan de Haven Waalwijk

12-01-2019

Nieuwjaarsconcert met brassband

Oefening en Uitspanning Wijk en Aalburg

30-03-2019

HaFaBra Concert

M.m.v Euphonia Meerkerk en ?

13-04-2019

Gouden Spiker Festival

Ureterp

29-06-2019

Bijzonder (herinnerings-) concert

M.m.v. brassband Oefening en Uitspanning

en koor Pastorale