Nieuws

zaterdag, 30 april 2016

BIJZONDER HAFABRA CONCERT

Op 21 mei organiseert Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen haar tweede HaFaBra concert in ’t Verlaat te Almkerk. Een concert door Harmonie, Fanfare en Brassband op één avond!

Voor dit HaFaBra-concert heeft Kunst & Vriendschap twee toporkesten uitgenodigd te weten:...
Harmonie Symfonisch Blaasorkest NLS Klaaswaal onder leiding van Michael Engelbrecht en Het Fanfare Collectief Alblasserdam onder leiding van gastdirigent Harrie Janssen.
De organiserende vereniging Brassband Kunst & Vriendschap staat onder leiding van Henk van Loon.

Muziekvereniging Na Lang Streven (NLS) speelt in op het herdenkingsjaar dat in mei 1616 Shakespeare overleed. Hij schreef de tragedie Othello en Alfred Reed schreef daarvoor een schitterende compositie waarin liefde, jaloezie, ambitie en wraak, maar bovenal hoe deze menselijke passies de val van een nobel man kunnen veroorzaken.

Het Fanfarecollectief brengt onder andere het muziekstuk “Oeroeboeroestan” ten gehore dat door dirigent Harrie Janssen in 2010 werd gecomponeerd in opdracht van het Fanfarecorps Koninklijke Landmacht. Geerhard Abma is solist in het werk ”Winter Words” eveneens gecomponeerd door de dirigent.

Brassband Kunst & Vriendschap tenslotte zal onder andere het concourswerk “The Graces of Love” van Oliver Waespi en de cornetsolo “Jubilance” van William Himes ten gehore brengen. Solist is Arie Verheij. “The Graces of Love” is de titel van een boek gepubliceerd in 1602 door Cesare Negri, de beroemde dansmeester van de Milanese rechtbank in de Renaissance. Het stuk kenmerkt zich door krachtige ritmes en mooie melodieën.

NLS is ontstaan als een fanfareorkest, maar vanwege o.a. een veelzijdiger klankkleur en een grotere keuze aan instrumenten hebben zij in 1978 besloten om de fanfare om te vormen naar harmonie. Dit was niet zonder resultaat; NLS mag zich tot de top van de harmonieorkesten rekenen. Repertoire en klank werden steeds meer symfonisch. Daarom werd de naam van het orkest gewijzigd van harmonieorkest naar het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest.

Het Fanfare Collectief bestaat uit enthousiaste, gemotiveerde muzikanten met een behoorlijke muzikale ervaring en bagage dat voorziet in het spelen van fanfaremuziek en (concert)projecten die doorgaans bij de eigen verenigingen niet mogelijk zijn. En dat op een hoog 1e divisie niveau. Artistiek leider van Het Fanfare Collectief is Jurgen Nab. Wegens andere verplichtingen vervangen door gastdirigent en componist Harrie Janssen.

Dit HaFaBra-concert georganiseerd door Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen is de “Opmaat” en aankondiging van een bijzonder project met concertreeks in 2017.

Het concert wordt gehouden in Zalencentrum ‘t Verlaat, ’t Verlaat 1 te Almkerk.
Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Toegang gratis.

Terug naar vorige pagina

Binnenkort

29 juni

Herdenkingsconcert Ben Ruysink

Johanneskerk Gorinchem

mmv Koor Pastorale 

en brassband Oefening & Uitspanning