Nieuws

maandag, 19 oktober 2015

nieuwendijk

Tijdens het Trio Try Out Concert in Nieuwendijk op zaterdag 17 oktober 2015 heeft Brassband Kunst en Vriendschap onder leiding van Henk van Loon haar eerste uitvoering gegeven van het NBK werk Triptych for Brass Band van Philip Sparke.

Dit try out concert werd georganiseerd door Fanfare ONS uit Nieuwendijk als voorbereiding op het Altena Streekfestival dat op 31 oktober plaatsvindt in Nieuwendijk. Naast ONS Nieuwendijk en Kunst en Vriendschap gaf ook Fanfare Juliana uit Uitwijk een optreden.

Brassband Kunst en Vriendschap opende haar optreden met de Valerius Intrada van Jan de Haan en meteen daarna volgde de eerste uitvoering van Triptych for Brass Band. K&V is inmiddels een aantal weken aan het repeteren op dit NBK werk en dit concert was een mooie gelegenheid om het werk uit te voeren voor publiek. Met nog een aantal weken te gaan voor het NBK liet K&V horen op de goede weg te zijn.
Natuurlijk mocht ook een mars niet ontbreken op het programma en met de concertmars Esprit van James Curnow liet K&V horen waarom brassbands graag marsen spelen. Het prachtige Wondrous Cross van Philip Wilby en Little Prayer van Evelyn Glennie zorgden voor de rustpunten in het programma en Duke Ellington's Caravan voor de absolute uitsmijter. Robert Mikhout wist met een spectaculaire trombonesolo in Caravan het publiek te vermaken.

Wij bedanken Fanfare ONS Nieuwendijk voor de uitnodiging en kijken terug op een leuke en geslaagde concertavond!

Terug naar vorige pagina

Binnenkort:

Zaterdag 23-06-2018
Dorpsconcert
Locatie: Dorpshuis Meeuwen, Dorpsstraat 28 te Meeuwen
Aanvang: 20.00 uur

 

 

 

 Mediapartner