Nieuws

maandag, 13 juli 2015
In verband met het overlijden van onze dirigent Ben Ruysink gaat het geplande buitenconcert van aanstaande woensdag 15 juli niet door.
dinsdag, 7 juli 2015
Vandaag hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze dirigent Ben Ruysink is overleden. Ben was sinds 2010 als dirigent aan Brassband Kunst en Vriendschap verbonden en heeft veel voor de vereniging betekend. Zo heeft hij met veel passie scholenprojecten georganiseerd waardoor kinderen enthousiast werden en nog steeds zijn van muziek maken. Verder heeft hij de brassband op sleeptouw genomen en hebben we samen prachtige resultaten behaald. Hij wist iedereen te motiveren en daagde ons als muzikanten uit om altijd het beste uit onszelf naar boven te halen. Zijn muzikale kennis was onvoorstelbaar groot. Met zijn achtergrond als Leger des Heils muzikant kon hij zeer beeldend vertellen over de verhalen achter de muziekstukken.
maandag, 8 juni 2015
Zaterdag 6 juni vond in Het Verlaat in Almkerk het eerste HaFaBra concert van Brassband Kunst en Vriendschap plaats. De vereniging bestaat dit jaar alweer 115 jaar en ter gelegenheid van dit lustrum organiseerde de brassband uit Meeuwen een HaFaBra concert. Harmonieorkest Crescendo uit Sliedrecht en het Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest Nieuw Leven uit Vianen waren door Kunst en Vriendschap uitgenodigd om dit jubileum mee te vieren.
maandag, 25 mei 2015
Brassband Kunst en Vriendschap viert dit jaar haar 115-jarig jubileum en pakt op zaterdag 6 juni groots uit met het eerste HAFABRA CONCERT dat plaats zal vinden in Het Verlaat in Almkerk. Een bijzonder concert waarvoor bijzondere gastorkesten zijn uitgenodigd. Harmonieorkest Crescendo uit Sliedrecht en het Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest Nieuw Leven uit Vianen zijn op 6 juni de concertpartners van Brassband Kunst en Vriendschap.
maandag, 25 mei 2015
Zaterdag 16 mei 2015 vond het 3e Geneva Brass Band Festival Brabant plaats in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek. In de ochtend werden workshops gegeven en in de middag was er een concertfestival waar 6 orkesten een programma van 30 minuten speelden.
dinsdag, 5 mei 2015
Zaterdag 16 mei aanstaande vindt alweer de derde editie van het Brass Band Festival Brabant plaats in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek. BBFB is een dag voor een door de brassbandliefhebbers van Brabant met als doel het promoten van de blaasmuziek en de brassbandbezetting in het bijzonder. Geneva Instruments is hoofdsponsor van het festival.
zondag, 3 mei 2015
Woensdagavond 29 april organiseerde Brassband Kunst en Vriendschap in het kader van de Feestweek Meeuwen 2015 een Flower Power Muziekavond.
dinsdag, 21 april 2015
Woensdagavond 29 april neemt Brassband Kunst en Vriendschap u mee terug naar de jaren ´60 en ´70 : de Flower Power periode. Tijdens de feestweek in Meeuwen met als centrale thema Flower Power organiseert de Meeuwense muziekvereniging die dit jaar 115 jaar bestaat een eigen muziekavond met een spectaculair showprogramma.
zondag, 19 april 2015
Zondag 12 april heeft Brassband Kunst en Vriendschap in De Harmonie in Gorinchem een koffiekamerconcert gegeven ter ere van onze dirigent Ben Ruysink.
dinsdag, 24 februari 2015
Zaterdag 28 februari organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een muzikale avond speciaal voor en door de jeugdleden.
donderdag, 6 november 2014
Vrijdag 31 oktober 2014 nam Brassband Kunst en Vriendschap na 16 jaar weer deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Dit jaar vonden de kampioenschappen voor het eerst plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht.
donderdag, 6 november 2014
Zaterdag 25 oktober 2014 vond in d´Alburcht in Wijk en Aalburg het 42e Altena Streekfestival plaats. Brassband Kunst en Vriendschap kwam uit in de middenklasse en behaalde met Variations on Laudate Dominum van Edward Gregson een score van 88,3 punten wat de winst in de middenklasse opleverde.
zondag, 13 juli 2014
Woensdagavond 9 juli heeft Brassband Kunst en Vriendschap het seizoen muzikaal afgesloten met het traditionele Zomeravondconcert. Vanwege het regenachtige weer vond het concert dit jaar niet buiten plaats maar werd uitgeweken naar het Dorpshuis in Meeuwen.
maandag, 16 juni 2014
Op zaterdag 21 juni a.s. organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een ouderwets gezellige bingo avond in het Dorpshuis in Meeuwen. Wanneer u meespeelt met de bingo maakt u kans op mooie (geld)prijzen.
zondag, 4 mei 2014
Zaterdag 10 mei aanstaande neemt Brassband Kunst en Vriendschap deel aan het 2e Brassband Festival Brabant. Het festival wordt georganiseerd door Altena Brass in samenwerking met Pulz Centrum voor Kunsteneducatie en vindt plaats in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek.
zondag, 4 mei 2014
Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november 2014 worden voor het eerst in TivoliVredenburg de Nederlandse Brassband Kampioenschappen georganiseerd. In vijf divisies strijden een groot aantal Nederlandse bands voor de felbegeerde kampioenstitels. Voor elke divisie is het verplichte werk vorige week geselecteerd door het RIC te Arnhem.
maandag, 14 april 2014
Aanstaande zondag 20 april is Brassband Kunst en Vriendschap te gast in de Kerk aan de Haven in Waalwijk. De band verleent muzikale medewerking aan de Paasdienst die een feestelijk karakter zal hebben.
maandag, 17 februari 2014
Op zaterdag 15 februari werd door Brassband Kunst en Vriendschap een Voorjaarsconcert georganiseerd. Gastorkest was deze avond Woudrichem´s Muziekvereniging Kunst Na Strijd.
maandag, 10 februari 2014
Zaterdag 8 februari hebben een aantal jeugdleden van Brassband Kunst en Vriendschap deelgenomen aan de Jeugdmuziekdag in Almkerk.
maandag, 27 januari 2014
Zaterdag 15 februari organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een concertavond in Sport- en Cultureel Centrum ´t Rondeel in Woudrichem. Als concertpartner is Woudrichem´s Muziekvereniging Kunst Na Strijd deze avond ´te gast´ in Woudrichem.

Binnenkort:

Kerstdienst WaalwijkMaandag 25-12-2017
Kerk aan de Haven
Adres: Grotestraat 121, Waalwijk

 

 

 Mediapartner