Nieuws

dinsdag, 1 december 2015
Vrijdag 13 november heeft Brassband Kunst en Vriendschap deelgenomen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli Vredenburg Utrecht. De band kwam uit in de 3e divisie.
zaterdag, 7 november 2015
Zaterdag 31 oktober is Brassband Kunst en Vriendschap voor het derde jaar op rij winnaar geworden van de middenklasse. Onder leiding van Henk van Loon speelde de band Triptych for Brass Band van Philip Sparke, het werk dat dit jaar is geselecteerd als testpiece voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen waaraan de band op 13 november zal deelnemen.
maandag, 19 oktober 2015
Tijdens het Trio Try Out Concert in Nieuwendijk op zaterdag 17 oktober 2015 heeft Brassband Kunst en Vriendschap onder leiding van Henk van Loon haar eerste uitvoering gegeven van het NBK werk Triptych for Brass Band van Philip Sparke.
dinsdag, 13 oktober 2015
Zaterdag 17 oktober 2015 geeft Brassband Kunst en Vriendschap tijdens het Trio Try Out Concert van Fanfare ONS Nieuwendijk haar eerste uitvoering van Triptych for Brass Band, het verplichte werk voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen waaraan de band op vrijdag 13 november zal deelnemen.
maandag, 13 juli 2015
In verband met het overlijden van onze dirigent Ben Ruysink gaat het geplande buitenconcert van aanstaande woensdag 15 juli niet door.
dinsdag, 7 juli 2015
Vandaag hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze dirigent Ben Ruysink is overleden. Ben was sinds 2010 als dirigent aan Brassband Kunst en Vriendschap verbonden en heeft veel voor de vereniging betekend. Zo heeft hij met veel passie scholenprojecten georganiseerd waardoor kinderen enthousiast werden en nog steeds zijn van muziek maken. Verder heeft hij de brassband op sleeptouw genomen en hebben we samen prachtige resultaten behaald. Hij wist iedereen te motiveren en daagde ons als muzikanten uit om altijd het beste uit onszelf naar boven te halen. Zijn muzikale kennis was onvoorstelbaar groot. Met zijn achtergrond als Leger des Heils muzikant kon hij zeer beeldend vertellen over de verhalen achter de muziekstukken.
maandag, 8 juni 2015
Zaterdag 6 juni vond in Het Verlaat in Almkerk het eerste HaFaBra concert van Brassband Kunst en Vriendschap plaats. De vereniging bestaat dit jaar alweer 115 jaar en ter gelegenheid van dit lustrum organiseerde de brassband uit Meeuwen een HaFaBra concert. Harmonieorkest Crescendo uit Sliedrecht en het Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest Nieuw Leven uit Vianen waren door Kunst en Vriendschap uitgenodigd om dit jubileum mee te vieren.
maandag, 25 mei 2015
Brassband Kunst en Vriendschap viert dit jaar haar 115-jarig jubileum en pakt op zaterdag 6 juni groots uit met het eerste HAFABRA CONCERT dat plaats zal vinden in Het Verlaat in Almkerk. Een bijzonder concert waarvoor bijzondere gastorkesten zijn uitgenodigd. Harmonieorkest Crescendo uit Sliedrecht en het Koninklijk Erkend Stedelijk Fanfare Orkest Nieuw Leven uit Vianen zijn op 6 juni de concertpartners van Brassband Kunst en Vriendschap.
maandag, 25 mei 2015
Zaterdag 16 mei 2015 vond het 3e Geneva Brass Band Festival Brabant plaats in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek. In de ochtend werden workshops gegeven en in de middag was er een concertfestival waar 6 orkesten een programma van 30 minuten speelden.
dinsdag, 5 mei 2015
Zaterdag 16 mei aanstaande vindt alweer de derde editie van het Brass Band Festival Brabant plaats in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek. BBFB is een dag voor een door de brassbandliefhebbers van Brabant met als doel het promoten van de blaasmuziek en de brassbandbezetting in het bijzonder. Geneva Instruments is hoofdsponsor van het festival.
zondag, 3 mei 2015
Woensdagavond 29 april organiseerde Brassband Kunst en Vriendschap in het kader van de Feestweek Meeuwen 2015 een Flower Power Muziekavond.
dinsdag, 21 april 2015
Woensdagavond 29 april neemt Brassband Kunst en Vriendschap u mee terug naar de jaren ´60 en ´70 : de Flower Power periode. Tijdens de feestweek in Meeuwen met als centrale thema Flower Power organiseert de Meeuwense muziekvereniging die dit jaar 115 jaar bestaat een eigen muziekavond met een spectaculair showprogramma.
zondag, 19 april 2015
Zondag 12 april heeft Brassband Kunst en Vriendschap in De Harmonie in Gorinchem een koffiekamerconcert gegeven ter ere van onze dirigent Ben Ruysink.
dinsdag, 24 februari 2015
Zaterdag 28 februari organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een muzikale avond speciaal voor en door de jeugdleden.
donderdag, 6 november 2014
Vrijdag 31 oktober 2014 nam Brassband Kunst en Vriendschap na 16 jaar weer deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Dit jaar vonden de kampioenschappen voor het eerst plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht.
donderdag, 6 november 2014
Zaterdag 25 oktober 2014 vond in d´Alburcht in Wijk en Aalburg het 42e Altena Streekfestival plaats. Brassband Kunst en Vriendschap kwam uit in de middenklasse en behaalde met Variations on Laudate Dominum van Edward Gregson een score van 88,3 punten wat de winst in de middenklasse opleverde.
zondag, 13 juli 2014
Woensdagavond 9 juli heeft Brassband Kunst en Vriendschap het seizoen muzikaal afgesloten met het traditionele Zomeravondconcert. Vanwege het regenachtige weer vond het concert dit jaar niet buiten plaats maar werd uitgeweken naar het Dorpshuis in Meeuwen.
maandag, 16 juni 2014
Op zaterdag 21 juni a.s. organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een ouderwets gezellige bingo avond in het Dorpshuis in Meeuwen. Wanneer u meespeelt met de bingo maakt u kans op mooie (geld)prijzen.
zondag, 4 mei 2014
Zaterdag 10 mei aanstaande neemt Brassband Kunst en Vriendschap deel aan het 2e Brassband Festival Brabant. Het festival wordt georganiseerd door Altena Brass in samenwerking met Pulz Centrum voor Kunsteneducatie en vindt plaats in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek.
zondag, 4 mei 2014
Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november 2014 worden voor het eerst in TivoliVredenburg de Nederlandse Brassband Kampioenschappen georganiseerd. In vijf divisies strijden een groot aantal Nederlandse bands voor de felbegeerde kampioenstitels. Voor elke divisie is het verplichte werk vorige week geselecteerd door het RIC te Arnhem.
maandag, 14 april 2014
Aanstaande zondag 20 april is Brassband Kunst en Vriendschap te gast in de Kerk aan de Haven in Waalwijk. De band verleent muzikale medewerking aan de Paasdienst die een feestelijk karakter zal hebben.
maandag, 17 februari 2014
Op zaterdag 15 februari werd door Brassband Kunst en Vriendschap een Voorjaarsconcert georganiseerd. Gastorkest was deze avond Woudrichem´s Muziekvereniging Kunst Na Strijd.
maandag, 10 februari 2014
Zaterdag 8 februari hebben een aantal jeugdleden van Brassband Kunst en Vriendschap deelgenomen aan de Jeugdmuziekdag in Almkerk.
maandag, 27 januari 2014
Zaterdag 15 februari organiseert Brassband Kunst en Vriendschap een concertavond in Sport- en Cultureel Centrum ´t Rondeel in Woudrichem. Als concertpartner is Woudrichem´s Muziekvereniging Kunst Na Strijd deze avond ´te gast´ in Woudrichem.
maandag, 23 december 2013
Het einde van het jaar 2013 nadert en voor Kunst en Vriendschap is de kerstvakantie inmiddels begonnen. Een mooi moment om terug te kijken op een succesvol en muzikaal jaar.
vrijdag, 20 december 2013
Zaterdag 14 december stond voor Brassband Kunst en Vriendschap geheel in het teken van kerstmuziek. Met zowel optredens in de middag als de avond had de dag een echte kerstsfeer.
maandag, 2 december 2013
Op zaterdag 14 december organiseren Brassband Kunst en Vriendschap en het Teerkamerkoor uit Woudrichem een sfeervol kerstconcert in de Gereformeerde kerk Giessen-Rijswijk. Door deze unieke samenwerking belooft het een prachtige muzikale kerstavond te worden.
donderdag, 14 november 2013
Zaterdag 14 december geven Brassband Kunst en Vriendschap en Teerkamerkoor Woudrichem een spetterend en sfeervol kerstconcert in de Gereformeerde Kerk in Rijswijk. Mis het niet! DE KAARTVERKOOP IS GESTART. RESERVEER NU UW TICKETS!
zondag, 27 oktober 2013
De volledige uitslag van het 41e Altena Streekfestival, gehouden op 26 oktober 2013 in ´t Rondeel in Woudrichem.
zondag, 27 oktober 2013
Tijdens het 41e Altena Streekfestival is Brassband Kunst en Vriendschap als winnaar geeindigd. In de middenklasse behaalde de band 85,3 punten waarmee met meer dan 2 punten verschil op de nummer twee (Fanfare Nooit Gedacht uit Almkerk) de winst werd binnen gehaald. Kunst Na Strijd uit Woudrichem werd derde.
zondag, 27 oktober 2013
Het jeugdorkest van Kunst en Vriendschap heeft zaterdag 26 oktober voor het eerst deelgenomen aan het Altena Streekfestival. In de jeugdklasse behaalden zij 76,2 punten.
maandag, 21 oktober 2013
Zaterdag 26 oktober organiseren Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en Altena Brass uit Andel het 41e Altena Streekfestival, een festival voor blaasorkesten uit het Land van Heusden en Altena.
maandag, 21 oktober 2013
Op zaterdag 19 oktober organiseerde Brassband Kunst en Vriendschap een Najaarsconcert. Dit concert was bedoeld als Try Out voor het Altena Streekfestival van 26 oktober.
vrijdag, 11 oktober 2013
Op zaterdag 19 oktober organiseert Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen een Najaarsconcert. Als gastorkest zal Fanfare St. Caecilia uit Hank aanwezig zijn. Naast deze 2 orkesten zullen ook het Opleidingsorkest uit Hank en het Leerlingenorkest uit Meeuwen laten horen wat zij in hun mars hebben.
donderdag, 12 september 2013
Op 7 september 2013 verleende een ensemble van Kunst en Vriendschap muzikale medewerking aan de Kanjerroute.
maandag, 8 juli 2013
Kunst en Vriendschap heeft 3 juli het seizoen muzikaal afgesloten met een buitenconcert in Meeuwen. Ook was er nog iets bijzonders te vieren bij de vereniging, want Dirk van Buuren werd gehuldigd omdat hij 60 jaar lid is.
donderdag, 4 juli 2013
Kunst en Vriendschap heeft op woensdagavond 3 juli een Zomeravondconcert gegeven in Meeuwen. Ondanks dat het niet bepaald een zomerse avond was bleef het toch droog en kon het concert buiten op het pleintje bij de kerk plaatsvinden.
maandag, 10 juni 2013
Tijdens Euro Brass Drachten 2013 heeft Brassband Kunst en Vriendschap een mooi resultaat behaald. De band nam voor de eerste keer deel aan dit brassbandfestival en behaalde in de C-groep 87 punten wat goed was voor de 3e plaats.
donderdag, 6 juni 2013
Komend weekend opent schouwburg De Lawei in Drachten haar deuren voor de twaalfde editie van Euro Brass Drachten. Hoewel er dit jaar minder deelnemers zijn dan voorgaande jaren belooft het opnieuw een prachtig festival te worden.
zondag, 28 april 2013
Zaterdag 27 april 2013 organiseerde de Oranjevereniging in Meeuwen een feestavond. De avond begon met een kindertheater voor alle kinderen van de basisschool. Daarna volgde een optreden van het jeugdorkest.
woensdag, 24 april 2013
Zaterdag 11 mei a.s. zal Brassband Kunst en Vriendschap deelnemen aan het Brassband Festival Noord Brabant. De organisatie van dit festival is in handen van Altena Brass.
donderdag, 21 maart 2013
Met nog drie maanden te gaan heeft de organisatie van Euro Brass Drachten het deelnemersveld voor dit jaar bekend gemaakt. Met vijf deelnemers in de A-groep, vier in de B-groep en vier in de C-groep is de organisatie ervan overtuigd in samenwerking met hoofdsponsoren Yamaha en Majestic/Van der Glas weer een hoogwaardig festival neer te kunnen zetten.
zaterdag, 2 maart 2013
Op 1e Paasdag, zondag 31 maart 2013, zal Brassband Kunst en Vriendschap muzikale medewerking verlenen aan de Paasdienst in de Kerk aan de Haven in Waalwijk. Naast de begeleiding van de samenzang is er tijdens deze dienst veel ruimte voor muzikale inbreng van Kunst en Vriendschap.
zaterdag, 27 oktober 2012
Brassband Kunst en Vriendschap en Altena Brass waren de organiserende muziekverenigingen van het 40e Altena Streekfestival dat op zaterdag 27 oktober jl. plaatsvond in Cultureel Centrum ´t Rondeel in Woudrichem. In 4 verschillende klassen gingen 15 orkesten de strijd met elkaar aan voor de winst in elke klasse. Het orkest met het hoogste aantal punten van de dag, Woudrichem´s Muziekvereniging Kunst Na Strijd, mocht zich tevens winnaar van de Altena Cup noemen.
zaterdag, 20 oktober 2012
Op zaterdag 20 oktober werd door Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen een concert gegeven in 't Buitenhoff in Andel. Dit concert diende vooral als try-out concert voor het Altena Streekfestival dat zaterdag 27 oktober plaatsvindt in 't Rondeel in Woudrichem en wat door Kunst & Vriendschap samen met Altena Brass uit Andel wordt georganiseerd.
zaterdag, 2 juni 2012
Op zaterdag 2 juni werd in ´t Rondeel in Woudrichem ´Brass in Concert´ georganiseerd door Brassband Kunst en Vriendschap Meeuwen. Het affiche beloofde een mooie muzikale avond en dat werd het ook !
zaterdag, 10 maart 2012
Zaterdag 10 maart werd door Brassband Kunst en Vriendschap haar traditionele Voorjaarsconcert gegeven. Het concert vond plaats in het mooi verbouwde Dorpshuis in Meeuwen en werd goed gevuld door het aanwezige publiek. De toegestroomde luisteraars konden dan ook een gevarieerd programma verwachten.
woensdag, 15 februari 2012
Woensdagavond 15 februari was het zover: de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool Den Biekurf uit Babyloniënbroek en basisschool De Ark uit Meeuwen gaven samen met Brassband Kunst en Vriendschap een concert.

Binnenkort

21 augustus

Start 2e seizoenshelft 2019

1e repetitie na de zomervakantie