E

1e prijs met promotie en lof voor Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen op concours Zutphen

 

Op zaterdag 11 maart heeft brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen deelgenomen aan het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. De dag was goedgevuld met in totaal 8 orkesten uit het hele land. Een orkest neemt minimaal elke 5 jaar deel aan een concertconcours in de sectie en de divisie waarin het is geplaatst volgens de concoursadministratie. Brassband K&V uit Meeuwen kwam uit in de 3e divisie Brassband en speelde voor juryleden Tijmen Botma, Jos Zegers en Dick Bolt. Als inspeelwerk was gekozen voor Valerius Intrada van Jan de Haan, daarna de 2 grote, te beoordelen werken: Albinus Variations van Etienne Crausaz en Viking Age van Thierry Deleruyelle. Deze 2 grote werken zijn ook verplicht geweest op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in respectievelijk 2022 en 2018, en een echte uitdaging voor de muzikanten, met name de solisten. Op het podium liet K&V horen in topvorm te zijn, en dat werd ook door de jury opgemerkt. Met maar liefst een gemiddelde van 90,75 punten voor beide werken verdiende de Meeuwense Brassband een 1e prijs met promotie en lof van de jury. De allerhoogste score die deze dag in Zutphen werd behaald! De juryrapporten waren lovend: ‘zeer veel waardering voor deze band en maestro, bravo!’ en ‘hele mooie band, prachtige tutti klank en zeer muzikaal!’ Een prestatie van formaat dus waar de muzikanten  hard voor hebben gewerkt maar dan ook heel trots op zijn. Omdat de band gepromoveerd is komen ze voortaan uit in de 2e divisie sectie Brassband.

Op 17 juni organiseert Brassband Kunst & Vriendschap een HaFaBra concert in ’t Rondeel in Woudrichem, een mooie kans voor iedereen om de verschillen tussen Harmonie, Fanfare en Brassband te ontdekken en te beluisteren. Daarnaast zijn er nog vacatures om in deze mooie band mee te spelen.

 

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang