E

Brassband Kunst & Vriendschap behaalt 3e plaats op Nederlandse Kampioenschappen

Meeuwen Op vrijdag 3 november nam Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen o.l.v. dirigent Henk van Loon deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen gehouden in Tivoli Vredenburg Utrecht.

Met een deelnemersveld van in totaal 10 brassbands in de 3e divisie bepaalde de loting dat K&V als 4e van de avond mocht spelen. Het verplichte stuk “The day of the Lord’ van componist Steven Ponsford werd door een deskundige jury beoordeeld en daarnaast was er nog een solistenprijs voor de beste euphoniumspeler van de 3e divisie te winnen.

De muzikanten van Kunst en Vriendschap hebben een lange, intensieve voorbereiding achter de rug om de deelname aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen zo goed mogelijk voor te bereiden. Naast de reguliere repetities werden extra repetities en diverse studiedagen gehouden.  Een hoogtepunt in de voorbereiding waren de studiedagen onder leiding van topdirigenten Anne van de Berg en Paul Holland; voor dirigent en muzikanten van K&V was het heel leerzaam om met deze toppers te mogen werken en onze visie op het te spelen werk te spiegelen aan die van hen.  Al met al een zeer intensieve voorbereiding die veel inzet heeft gevraagd van de muzikanten.

Maar dat deze intensieve voorbereiding heeft gewerkt blijkt uit het fantastische resultaat: K&V behaalde namelijk de 3e plaats en won met hun (gast)euphonium speler Ruud Ritzen ook nog de solistenprijs! Volledige uitslag is te vinden op www.enbk.nl.

“Dit resultaat is echt fantastisch, een echte teamprestatie. Muzikaal gezien hebben we alles gegeven en de stijgende lijn die in de band zit is ook beloond met deze mooie 3e plaats. Een extra felicitatie voor euphoniumspeler Ruud Ritzen die met zijn prachtige klanken de solistenprijs voor K&V wist te winnen” aldus dirigent Henk van Loon.

 

 

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang