E

Op zaterdag 14 oktober organiseert brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen het DOUBLE BRASS Concert. Te gast deze avond is Altena Brass, Kunst en Vriendschap opent de avond.

Voor beide brassbands is het de première van de verplichte werken van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. De NBK vindt plaats op 3 en 4 november in Tivoli Vredenburg Utrecht. Hét evenement voor brassbandliefhebbers.

Kunst & Vriendschap o.l.v. dirigent Henk van Loon speelt op vrijdag 3 november in de 3e divisie, samen met nog 9 andere bands strijden zij om de titel. Het verplichte werk voor deze divisie is dit jaar “The day of the Lord’ van Steven Ponsford. In deze compositie heeft hij zich laten inspireren door passages uit het Oude en Nieuwe Testament waarin de profetie van de laatste dagen wordt beschreven.
De componist heeft beeldende muziek opgetekend en maakt verwijzingen naar verschillende koraalmelodieën en bijbelteksten.

K&V heeft naast dit verplichte werk ook lichtere muziek geprogrammeerd, zo kunt u onder andere luisteren naar het swingende "Brass Blues" en muziek van Paul Lovatt Cooper.

Na de pauze van het DOUBLE BRASS Concert zal Altena Brass o.l.v. dirigent Ward de Ketelaere optreden. Deze regionale brassband komt uit in de hoogste divisie tijdens de NBK, de Kampioensdivisie, en speelt op zaterdagavond 4 november in Utrecht.

Zij hebben als verplichte werk dit jaar het lastige “Sand and Stars” van Thierry Deleruyelle.

Hij schreef dit als keuzewerk voor de Zwitserse kampioenschappen van 2022 in opdracht van de winnende brassband 13 Etoiles.  

In Sand and Stars neemt de componist ons mee naar 1935, waarin piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry het vliegrecord van Parijs naar Saigon wil verbreken.
Het werk neemt ons mee en begint in de vroege winterochtend als het vliegtuig opstijgt tegen het zachte licht van de opkomende zon aan de horizon. In het tweede deel vliegen we op volle snelheid richting de Afrikaanse kust, op weg naar Caïro.
Dan klinkt er plotseling een knal. Door de klap waarmee het vliegtuig de grond raakt worden de piloot en zijn monteur uit de cockpit geslingerd… Hoe het afloopt? Dit kunt als een van de eersten komen beluisteren op 14 oktober waar ook Altena Brass het stuk voor het eerst voor publiek zal uitvoeren.

Het concertprogramma van Altena Brass is sowieso de moeite van het komen waard want de titel "The Attack of the Killer Trombones" en de fameuze mars "The Knight Templar" maakt menig muziekliefhebber nieuwsgierig.

Alle ingrediënten dus voor een mooie muzikale avond, iedereen is dan ook van harte welkom bij het DOUBLE BRASS Concert op 14 oktober in ’t Rondeel in Woudrichem, aanvang 20.00 uur, toegang gratis. 

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang