E

FaBra Concert 21 mei Andels Fanfare Corps en Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen

 

Op 21 mei organiseert Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen een uitwisselingsconcert in Het Verlaat in Almkerk. Te gast is Andels Fanfare Corps, een FaBra concert dus, en wat zijn we allemaal blij dat dit na een hele lange Corona pauze allemaal weer gewoon kan. Het beloofd een mooie muzikale avond te worden met afwisselende muziek.

Zo kunt u bijvoorbeeld gaan luisteren naar Horizons van Paul Lovatt-Cooper gespeeld door AFC. Met Horizons heeft de componist een werk willen schrijven dat stemt tot nadenken, maar ook energie geeft om vooruit te kijken naar de toekomst. Dit werk was ook te zien en te horen op het winterconcert Horizons, wat uitgezonden is op Altena TV. 

Brassband Kunst en Vriendschap zal o.a. Evolution van Phillip Sparke uitvoeren, dit stuk is geschreven voor de 4e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2011. Het verbeeldt de vijf stadia van verandering, het creëren van diverse cyclische verbanden tussen vijf elementen die in ieders leven een rol spelen. Een voorbeeld: Aarde - Metaal - Water - Hout - Vuur. In deze cyclus bevat aarde metaal; metaal verandert in vloeistof (water) door verhitting; water helpt bomen te groeien; hout dat brandt creeert vuur; en vuur gebruiken als (aarde). Zo blijft de cyclus voortgaan. 

Bent u al nieuwsgierig geworden naar de rest van het programma?

U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 21 mei, aanvang 19.30 uur, toegang gratis, Het Verlaat Almkerk.

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang