E

Zaterdag 17 juni is het zover: dan vindt het traditionele HaFaBra concert georganiseerd door Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen plaats in ’t Rondeel in Woudrichem.

Het belooft een bijzondere avond te worden. De gasten dit jaar zijn de Orthense Harmonie o.l.v. Anneke Konings-Kros en Soli Deo Gloria uit Alblasserdam o.l.v. Jurgen Nab. En natuurlijk zal Brassband Kunst & Vriendschap o.l.v. Henk van Loon zelf ook optreden. Ondanks dat de verenigingen geografisch niet zoveel gemeen hebben blijken de onderlinge muzikale connecties wel degelijk te bestaan, een mooi voorbeeld dat muziek mensen verbindt.

Het blijft leuk om de 3 diverse soorten blaasorkesten: Harmonie, Fanfare en Brassband op 1 avond te beluisteren én te zien wat de verschillen in bezetting en intrumentatie nu precies zijn. Op het programma staan o.a. Grease, Breezing down Broadway en Fanfare for a jubilee, u mag zelf komen luisteren welk orkest welk stuk speelt.

Maar naast een ‘gewoon’ concert programma gaat er nog iets speciaals gebeuren. Fanfare Soli Deo Gloria uit Alblasserdam gaat namelijk 2 kandidaatdirigenten begeleiden tijdens hun examen wat deze avond wordt afgenomen. Als eerste zal Carlo van der Meijden uit Sleeuwijk, geen onbekende in de blaasmuziek in de Gemeente Altena, het stuk The Witch and the Saint voor zijn examen dirigeren.

Daarna is het de beurt aan de tweede kandidaatdirigent en zal Mark Beursgens het werk Trimbeke met Soli Deo Gloria uitvoeren. Beide examens worden beoordeeld door hun HaFaBra directie docent Jan Bosveld. Dhr. Bosveld zal ook voorafgaande aan de examens uitleg geven over de opleiding en de examinering.

Genoeg redenen dus om dit mooie concert bij te wonen, u bent van harte welkom op zaterdag 17 juni, aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang