E

Op zaterdag 13 april deed Brassband Kunst & Vriendschap mee aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Tijdens dit festival strijden brassbands uit het hele land om de Gouden Spiker Bokaal, die de winnaar krijgt voor het beste totale optreden.

Gouden Spiker bokaal voor Kunst en Vriendschap!

Op zaterdag 13 april deed Brassband Kunst & Vriendschap mee aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Tijdens dit festival strijden brassbands uit het hele land om de Gouden Spiker Bokaal, die de winnaar krijgt voor het beste totale optreden. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste solist en de beste uitvoering van het verplicht gestelde werk. Het optreden bestaat voor elke band uit een mars, een solistisch werk, een koraalmatig werk en een verplicht werk (elke deelnemer in de betreffende divisie speelt hetzelfde stuk) Het programma van K&V onder leiding van Henk van Loon zag er als volgt uit: The cross of Honour-William Rimmer, Varied Mood-Ray Woodfield solist op euphonium Norbert Mulkens, Prelude on Lavenham-Geoffrey Nobes, Partita-Edwin Gregson. De loting bepaalde dat K&V als 3e moest spelen van de 5 bands die meededen in de 3e divisie Brassband. Het optreden ging goed, muzikanten en dirigent waren na afloop erg tevreden. En de jury was het hiermee eens want K&V kreeg de 2e prijs voor de uitvoering van het verplichte werk Partita en werd ook nog eens de grote winnaar van de 3e divisie door de Gouden Spiker Bokaal te winnen voor hun totale optreden! Een prachtig resultaat dus voor de brassband uit Meeuwen.
Kunst & Vriendschap gaat muzikaal verder dit jaar met een aantal mooie concerten op de planning.

Alle foto's vindt u in de fotogallerij. De foto's zijn gemaakt door Jesse Bouma.

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang