E

De zomervakantie zit er voor de meeste muzikanten weer op en dat betekent dat de repetities ook weer begonnen zijn. Dit najaar staat bij K&V in het teken van deelname aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli Vredenburg op vrijdag 3 november. Het verplicht werk dit jaar is The Day of the Lord van componist Steven Ponsford.

In zijn compositie The Day of the Lord heeft Steven Ponsford zich laten inspireren door passages uit het Oude en Nieuwe Testament waarin de profetie van de laatste dagen wordt beschreven.
De componist heeft beeldende muziek opgetekend en maakt verwijzingen naar verschillende koraalmelodieën en bijbelteksten.
Het werk begint met een licht gevoel van opwinding. Twee contrasterende thema's strijden om dominantie, afgewisseld met een hartstochtelijke melodie afgeleid van het koraal The Judgement Day. Na een abrupte stijlverandering volgt een dromerig en etherisch deel met een duet voor cornet en euphonium gebaseerd op I see the King of Glory.
Het derde deel brengt optimisme en hoop, en eindigt opbeurend en geruststellend met het lied Salvation belongs to our God. Een euphonium-melodie met trompetgeschal in de verte leidt een brilliante-passage in voor de hoorns, met fanfareske signalen in de cornetten en de trombonesectie gevolgd door een welluidend slotcouplet.
In het afsluitende deel keren eerdere thema’s terug en na een korte ‘slotoverweging’ in de euphonium bouwt de muziek zich op tot een welluidende finale met een verwijzing naar de laatste dagen met de bijbeltekst ‘The sun shall be turned to darkness, the moon to blood, before the great and awesome day of the Lord comes'.
(Tekst: (c) 2023 Stichting NBK)

Een prachtstuk om de komende periode aan te werken!

 

 

Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang